Vikten av att göra regelbundna backuper

datorFör den som likt mig använder sig mycket av datorer, och utför rätt så avancerade saker på dem, finns det ingenting värre än en kraschad hårddisk. Det kan leda till att veckor eller månaders arbete. Ja till och med års arbete. Om man har varit slarvig med att göra backuper vill säga. Med hårddiskar är det också så att de kan vara rätt så lömska, och välja att ge upp totalt fast man knappt ens haft dem ett år. Det är nu precis vad som hänt mig; den dator jag köpte för ganska så precis elva månader sedan har drabbats av en hårddiskkrasch. Det är bara hårddisken som lagt sig ner och dött; i övrigt fungerar datorn. Men lyckligtvis har jag för vana att göra backuper av mina arbetsfiler på en extern hårddisk dagligen, och en komplett backup en gång per månad. En del saker har jag förlorat, men det kunde vara så mycket värre. För bara några år sedan gjorde jag typ en backup per år. Inte bra.

Så det här inlägget är helt enkelt en varning: gör inte som jag gjorde förr och glöm att göra säkerhetskopior. Skaffa i stället en eller ett par externa hårddiskar som du regelbundet sparar allting viktigt på. Fotografier, dokument, vad det nu kan vara. För förr eller senare kommer du att drabbas av en hårddiskkrasch, och då är det en väldigt skön känsla att veta att man inte förlorat något av vikt. Tro mig, jag vet av egen erfarenhet!

Kommentarer stängda.