Om bloggen

Välkommen till min blogg, där jag kommer att skriva om det som faller mig in, och det som oftast kommer att falla mig in är inredning, något som jag verkligen brinner för. Det gäller givetvis modern inredning, men först och främst antik sådan. Jag vet inte riktigt hur det intresset uppstod, men jag har alltid varit intresserad av historia, och jag tror att äldre tiders inredning på många sätt och vis kan säga oss något om den tidsanda som rådde då. Det är i de många detaljerna som man får en verklig och levande bild av hur människor tänkte och fungerade för hundra år sedan, för fem hundra år sedan och ännu längre tillbaka.

Själv har jag dock inte inrett min lägenhet i antik stil – det skulle kännas lite som att bo i ett museum, ärligt talat. Men jag lägger ändå ner en hel del tid på att skaffa de finaste möblerna, armaturerna och så vidare. Om hundra år kommer förhoppningsvis någon att kunna titta på bilder från min lägenhet och säga ”hmm, intressant, typiskt tidigt 2000-tal”. Jag lägger faktiskt ner lite väl mycket pengar på min inredning, men eftersom det gör att jag mår bra och trivs så kan jag inte se några egentliga problem med det. Det är mina pengar, och jag använder dem som jag vill!

Men nu har jag glömt att presentera mig. Jag som äger den här bloggen heter Apollo Makih, och arbetar som programmerare på ett medelstort företag i Mellansverige. Jag är barnlös och för tillfället singel, något som inte stör mig så vidare mycket. Just nu känns singellivet helt rätt, och jag letar inte aktivt efter någon att inleda ett seriöst förhållande med. Arbetet och mina olika fritidsintressen tar upp större delen av min tid, och jag kan gärna vänta några år med att slå mig till ro och bilda familj. Förutom inredning och programmering så är jag även mycket intresserad av matlagning, och tycker om att stå vid spisen och laga rätt så avancerade rätter, även om det inte händer så ofta. Jag har helt enkelt inte tid att laga mat ordentligt så ofta!

Kontakta mig

Maila mig på: apollo@apollo-antik.se