Katt och fina möbler?

kattisängenFamilj är inte någonting jag tänkt skaffa mig på några år än, men jag har faktiskt börjat fundera lite på om inte en katt kunde vara ett trevligt sällskap. Katter har ju den fördelen att de inte behöver så mycket uppmärksamhet, utan klarar sig ensamma under rätt så långa perioder. Detta då att jämföra med hundar, som ju lider mycket av att lämnas ensamma längre perioder. Inte så konstigt egentligen: hundar är ju flockdjur, vilket katter definitivt inte är. Nu är det ju inte så att jag skulle missköta en katt på något vis, men det är ett enkelt faktum att de är ganska så lättskötta.

Men en sak oroar mig lite grand. Jag har ju en stor mängd fina möbler; mycket fina möbler. Och katter tycker ju om att vässa klorna på vad som än finns tillgängligt. Nu har jag i och för sig läst en del om hur man kan motverka att katter använder möblerna och i stället använder sig av ett ”vässträd”. Men jag är inte helt säker på hur pålitligt det är. Annars låter det som en rätt så rolig utmaning; att ordna ett par vässträd som jag tycker är snygga nog att stå framme så att katten kan använda den.

En sak är dock säker: det är inte enkelt att tycka om inredning och fina möbler och katter på samma gång. Men kanske är mina farhågor obefogade? Kanske räcker det med ett eller två vässträd, behandlade så katten ska tycka extra mycket om dem, för att rädda möblerna? Jag får helt enkelt ta och läsa på lite mer.

Kommentarer stängda.