Att titta på antika möbler

Antika möbler är inte det billigaste, men det kostar ju (vanligtvis) ingenting att titta, och det är något som jag brukar ägna så mycket tid som möjligt åt. Tyvärr så är det så att jag gått igenom de flesta affärer i närområdet som säljer antika möbler både två och tre gånger. Visst, de får in nya möbler regelbundet, men det känns ändå lite snöpligt. Därför brukar jag ta en paus från de lokala handlarna regelbundet, i ett par månader eller så. Det blir mer spännande på så vis; chansen att det kommit in nya fina möbler och inredningsdetaljer ökar markant. Men det betyder inte att jag slutar titta på antik inredning, nej då.

I stället så brukar jag försöka åka till antika möbelhandlare som ligger lite längre bort och se efter vad de har på lager. Det blir ju givetvis lite större projekt, men att tillbringa en dag i en främmande stad och gå runt från butik till butik och titta på gamla möbler är enormt fascinerande. Sverige är ju rätt så stort, så det kommer nog att ta ett tag att beta av dem alla.

Sedan så finns ju alltid nätet. Det är definitivt inte samma sak att se ett gustavianskt sängskåp på bild som i verkligheten, men å andra sidan så är ju internet i det närmaste outtömligt. Dessutom upptäcker jag på det viset flera intressanta butiker runtom i landet som jag vill besöka. Jag har en lista, och den sträcker sig i princip från Ystad till Haparanda, och den växer stadigt.

Kommentarer stängda.